Wist u dat….? – Logopediebeuningen.nl – Beuningen
Header afbeelding

Logopedie Beuningen

Welkom op de gezamenlijke website van de logopedische praktijken van Beuningen. U vindt hier informatie over logopedie en logopedische hulp in het algemeen en onze praktijken in het bijzonder.

Wist u dat….?

  • Logopediepraktijk Achterberg met alle zorgverzekeraars een overeenkomst heeft gesloten? Voor het jaar 2023 betekent dat dat de logopedische zorg volledig wordt vergoed, behoudens het eigen risico voor volwassenen.
  • Logopedisten zich ook bezig houden met overmatig speekselverlies bij kinderen? Wanneer u vragen heeft over het speekselverlies of merkt dat uw kind nog kwijlt, kunt u daarvoor bij mij terecht.
  • Contessa kinderen (in combinatie met de logopedische problemen) ook kan helpen met het versterken van de executieve functies?
    De executieve functies regelen bijvoorbeeld het starten met een taak en het richten en vasthouden van de aandacht. Zonder deze functies is goed georganiseerd gedrag niet mogelijk. Daarnaast maken executieve functies het mogelijk om mentaal met ideeën te spelen; de tijd te nemen om na te denken alvorens te handelen; nieuwe, onverwachte uitdagingen aan te gaan; weerstand te bieden aan verleidingen; en gefocust te blijven.
  • Contessa een basiscursus Dyslexie heeft gevolgd zodat zij kinderen kan helpen met problemen in het aanvankelijk lees- schrijfproces en kinderen die in groep 3/4 moeite hebben met het lezen en spelling?
  • Contessa onlangs een cursus Reflexintegratie heeft gevolgd? Bij logopedische problemen kunnen nog reflexen actief en aanwezig zijn die het leren en de ontwikkeling in de weg staan en die invloed hebben op het gedrag van je kind. Reflexintegratie voor je kind brengt storende en nog aanwezige reflexen onder controle door het doen van eenvoudige, maar doeltreffende motorische oefeningen.