Team – Logopediebeuningen.nl – Beuningen
Header afbeelding

Logopedie Beuningen

Welkom op de gezamenlijke website van de logopedische praktijken van Beuningen. U vindt hier informatie over logopedie en logopedische hulp in het algemeen en onze praktijken in het bijzonder.

Team

Contessa Achterberg-Peters

Werkdagen: Maandag -Dinsdag-Donderdag-Vrijdag

Logopediepraktijk Achterberg bestaat al geruime tijd in Beuningen. Ik heb de praktijk opgezet met veel plezier en ik ben nog even enthousiast en bevlogen over het werken als logopediste! Van een allround praktijk, ben ik me de laatste jaren steeds meer gaan toeleggen op het behandelen van kinderen.

Naast het behandelen van alle voorkomende problemen op het gebied van de spraak, taal, stem, lees- schrijfproblemen en mondgewoonten, heb ik mij ook verdiept in de Executieve Functies en Reflexintegratie. Onlangs heb ik mij verdiept in de behandeling van zeer jonge kinderen waarbij het spreken niet of nog nauwelijks op gang komt.

Ik vind het belangrijk breed te kijken naar de ontwikkeling van een kind. Daarmee is het voor mij ook van belang korte lijntjes te houden met ouders en regelmatig te overleggen met andere betrokkenen rondom het kind.

Sinds augustus 2022 is Pleuni in mijn praktijk komen werken. Het is een plezier om samen te werken. Ze is een aanwinst voor de praktijk met haar enthousiasme en inbreng!
 

Pleuni Achterberg

Werkdagen: Maandag-Woensdag-Donderdag

“In juni 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Al tijdens mijn opleiding heb ik me vooral gericht op het werken met kinderen. Na mijn opleiding heb als invalskracht gewerkt bij de vroegbehandeling van Kentalis. En vanaf maart 2017 ben ik in de eerstelijns praktijk gaan werken. Sinds augustus 2022 werk ik bij logopedie praktijk Achterberg. Daarnaast werk ik nog in het speciaal onderwijs, voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Ik vind het belangrijk om samen met de cliënt en zijn omgeving te werken aan de gestelde doelen en om ervoor te zorgen dat de cliënt met plezier naar mij toe komt.

Ik heb inmiddels verschillende cursussen afgerond. De meeste waren gericht op de spraak- en taalontwikkeling; behandeling bij problemen in de verstaanbaarheid, diagnostiek bij meertaligheid, maar ook Nederlands met Gebaren (NmG). Naast de cursussen gericht op de spraak- en taalontwikkeling, heb ik in februari 2022 OMFT aan het lijstje mogen toevoegen, deze cursus is inzetbaar bij het behandelen van cliënten met verkeerde mondgewoonten, denk aan mondademen, verkeerd slikken of slissen.”